Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Οδήγηση



Ο άνθρωπος, ξεκίνησε την αναζήτηση του τροχού πριν απο πολλά χρονια.Ίσως για να φτιάξει ένα παιχνίδι,ίσως καταλάθος. Εν τέλει κάτι διασκεδαστικό έφτιαξε και κάτι πρακτικό ταυτόχρονα. Η όλη διαδικασία αξιοποίησης έχει 2 ονόματα, μετακίνηση και οδήγηση. Θα προτιμήσω το 2ο χωρίς να υποτιμώ το 1ο.

Μου αρέσει η οδήγηση, το πριν , το μετα και η διάρκεια. Ειναι κίνητρο. Οι κλασικές αοριστιες “μετρα το ταξίδι , και όχι ο προορισμός” δεν ισχύουν εδώ. Ξέρεις τι θα κάνεις απο πριν, γνωρίζεις “πως” κατα τη διάρκεια και μεθοδεύεις τη σκέψη του μετά. Δυσκολη η περιγραφή, το μυαλό φλουτάρει με εικόνες και δεν έχω βρει την κατάλληλη συσκευή ακόμα διαβάσματος και απεικόνισης μυαλού (βάζω Οδύσσεια 2001 just in case ..)


Καλοκαίρι, περασμένη ώρα,βράδυ. Ήρεμος αλλά με διάθεση. Δούλεψα, διάβασα, γέλασα. αισθάνθηκα και για σήμερα.Τα υπόλοιπα αυριο. Κάτι λείπει όμως. Η ματιά γρήγορα πέφτει στα κλειδιά, ντυνομαι ,παίρνω κάνα κινητό και ψιλά, ποτέ δεν ξέρεις. Καύσιμα check, νηφάλιος σχεδόν, μουσική υπάρχει, κάτι σε blues rock μάλλον (Black Keys - Chulahoma , φερ ειπείν) .

Σκοτάδι, ψύχρα έβγαλε,καλύτερα να πάρω κάτι ελαφρύ,ποτέ δεν ξέρεις. Μετα απο 3.5 χρονια κατοχής , περισσότερο συνύπαρξης, το βλέπω και χαμογελώ λες και ήταν το 1ο βράδυ, τέλη Απρίλη, που το πρωτοπήρα. Ανοίγω, μπαίνω , κλειδιά, κινητήρας αναπνέει , δονειται λίγο απο την ακινησία , του δίνω χρόνο. Avanti λέω στο cd player αλλά δεν ακούει :
- “Φωνητικές εντολές και αηδίες” ,μονολογώ , σύντομα οι πρώτες νότες, 1η , και φεύγω. Η διαδρομή αποφασίζεται στα πρώτα 10 δευτερα συνήθως, με σοβαρα κριτήρια του στυλ “που έχω καιρό να πάω?”. Δίνω κι άλλο χρόνο να ζεσταθούν όλα πλέον και πρωτίστως ο οδηγός.

Η πόλη ήδη σύντομη ανάμνηση, οι στροφές έρχονται , οι άλλες ανεβαίνουν, ακούγεται ένα μικρό στρίγγλισμα , my bad. Το τιμόνι σφίγγει λίγο, ο δροσερός αέρας μπαίνει ζωηρός απο το ανοικτο παράθυρο και ο Dan ανεβάζει ρυθμό. Μισή ώρα μετά ειμαι στο βουνό, αυτη τη φορά, η πόλη φέγγει έντονα με φώτα που τρεμοπαίζουν, η θέα όλη εκεί. Στάση, μέταλλα κρυώνουν, βαθιές αναπνοές, μάτια διάπλατα και εκστατικά. Ειμαι ελεύθερος, άλλη μια φορά.

Μου αρέσει η οδήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου