Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μέρα όμορφη του Λοϊσίου Διαβασμένου


“Ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό”,” στα κάρβουνα η χώρα”,” λαμόγια πολιτικοί” και άλλα χαρωπά. Σήμερα έγινε χαμός ( δεν μπορεί να γραφεί διαφορετικά)  πρωταγωνίστησαν δίχως αλφαβητική σειρά :  η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, οι πέτρες, οι χοροί (anybody ready for zonaradiko?) , οι μαραθώνιες μεταδόσεις των ΜΜΕ , τα διάφορα σχόλια απο τους απανταχού γκουρού.
   Λατρεύω τις εύκολες διαπιστώσεις, «λευκή πετσέτα ο πρωθυπουργός» , «δεν αντέχει τα δύσκολα» , «ο Σαμαράς απαίτησε». Ούτε ο πρωθυπουργός έριξε λευκή πετσέτα, κίνηση «τι μπορεί άλλο να γίνει ρε παιδια?» είναι, ούτε ο Σαμαράς απαίτησε, παρα μόνο προσπαθεί να συσπειρώσει το κόμμα του και να κινηθεί σε διαφορετική πολιτική για να συγκεράσει στην ομπρέλα του κόμματος του την λαική οργή και να μετατρέψει την δυναμική σε πολιτική. Εγχείρημα δύσκολο βέβαια ,σαν αντιπαράδειγμα θα το παρομοίαζα με μια σύνταγή μαγειρικής : τα καλύτερα μπαχάρια, το καλύτερο φιλέτο αγριογούρουνου και το καλύτερο κρασί δεν φτιάχνουν απο μόνα τους το καλύτερο πιάτο.Θέλει μάγειρα και γνώσεις και «σκεύη» και πολλά ακόμη...
Εύχομαι η σημερινή νύχτα να κυλήσει ήπια, δίχως δακρυγόνα και δακρύβρεχτα δελτία ειδήσεων. Η αγανάκτηση του κόσμου δεν αξίζει καμιάς εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου